רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / בצקים / שושני שמרים ריקוטה ודובדבנים

שושני שמרים ריקוטה ודובדבנים

שושני שמרים ריקוטה ודובדבנים. קיפולי הבצק עם כמות מופחתת של שומן

ריקוטה  שהיא אחת הגבינות החביבות עלי על שום רכותה ומרקמה הנימוח יש בבית ושמרים תמיד אצלי בנמצא.  אז מה נותר? להכין עוגת שמרים כי עוגות שמרים הן ממש החולשה שלי ולמלאה בגבינה הטעימה.
הדובדבנים יכולים להיות בכמה אופציות וציינתי אותן במתכון בחומרים.
תחילה חשבתי להכין את המתכון האהוב עלי ותוכלו למצוא בקטגוריית מתכוני שמרים כמה וכמה, אך לאחר דפדוף באינטרנט מצאתי מתכון של מורתי האהובה והמוכשרת, רות אוליבר והוא שבה את ליבי משום שהבצק דפוף, עם קיפולים ולמרבה שמחתי עם פחות חמאה מהמקובל.  היה לי ברור שיצא מושלם  ועם ממש מעט שינויים אכן לא פחות מכך יצא. התמונות מעידות על כך וכל מי שטעם והתמוגג כמובן. אז טיפהל'ה נשקיע יותר מהרגיל והמחמאות יטוסו.

 

מתחילים בהכנת הבצק הדפוף ולאחר מכן מרדדים את הבצק וממלאים במלית

שושני שמרים ריקוטה ודובדבנים

תבנית פיירקס 30X20

החומרים לבצק:
25 גרם שמרים
3/4
 כוס חלב
 0 גרם קמח לחם
 120 גרם סוכר
 1 ביצה
 

לקיפול:
150 גרם חמאה קרה

החומרים למלית:
1 חלמון
1
 חלבון
100 גרם סוכר
2 כפות אבקת פודינג וניל
500
 גרם גבינת ריקוטה/ גבינה כחושה
50
 גרם חמאה מומסת
קליפה מגוררת מלימון אחד
1

לסירופ:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן הכנת הבצק:

  1. שמים בקערת מיקסר את כל חומרי הבצק למעט חמאה ולשים בעזרת וו לישה כ-10 דקות, לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק למנוחה של 10 דקות במקרר.
  2. שמים את החמאה בין 2 ניירות אפייה ומרדדים אותה למלבן (בערך 15×20 ס”מ). מרדדים את הבצק למלבן בגודל 60×20 ס”מ, מניחים את החמאה על השליש העליון, מקפלים אותו לכיוון האמצע ומעליו מקפלים את השליש הנותר. מתקבל מלבן. מסובבים אותו חצי סיבוב (90 מעלות) ומרדדים למלבן של 40×20. מקפלים כמו ספר, כלומר מפגישים את 2 הצלעות במרכז הבצק. מקפלים לשניים, עוטפים בניילון ניצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
  3. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20×40 ס”מ ומקפלים לשלוש. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.

אופן הכנת המלית:

-מקציפים חלבון עם סוכר לקצף יציב.
-מערבבים בקערה את יתר חומרי המלית, חוץ מהדובדבנים. מקפלים לתוך מלית הגבינה את החלבון המוקצף.
-מחלקים את הבצק לשני כדורים. מרדדים כל כדור למלבן בעובי 4 מ”מ. מורחים מחצית מתערובת הגבינה על כל מלבן (מקפידים להשאיר שוליים נקיים), מפזרים מחצית מכמות הדובדבנים ומגלגלים לגלילה.
-חותכים כל גלילה לפרוסות בעובי 5 ס”מ. מסדרים בתבנית עגולה במרחק של 1/2 ס”מ זה מזה. שמים בצד להתפחה של חצי שעה.
-אופים כ-40 דקות או עד שפני המאפה מזהיבים.

אופן הכנת הסירופ :
-שמים סוכר ושנת מתוקה בקלחת קטנה ומבשלים עד שהסוכר נמס.
-מורחים את פני העוגה בסירופ בעודה חמה בעזרת מברשת, ליצירת מראה מבריק ומזוגג.

אני מודה שפשעתי ומיד לאחר שהעוגה יצאה מהתנור חיסלתי שושנה לצד כוס חלב, היה תענוג  ולהלן תמונה מזירת הפשע.

ניתן גם להכין בתבניות מאפינס ולקבל מנות אישיות מעוצבות כפרח, שורו נא.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי בפייסבוק יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים וכן בקבוצה יופי במטבח / מבשלים אופים ונהנים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top