רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ביקורת מוצרים / רוסטביף חד וחלק

רוסטביף חד וחלק

רוסטביף מושלם הנחתך עם הסכין המושלמת מבית ווסטהוף דרייצק מהסדרה הקלאסית

יש לי שפע סכינים של חברות שונות וכל סכין מתאימה לשימושה. נפל בחלקי לקבל ולבחון את הסכין עליה שמעתי כבר זמן רב והנה סוף סוף היא אצלי במטבח מוכנה ומזומנה לשפר את החיתוכים שלי.

הסכין המדוברת הינה מבית ווסטהוף  דרייצק, יצרן סכינים  ומספריים בסולינגן גרמניה מזה 200 שנה, מי לא שמע את השם ואינו מכיר את הסמל של הקילשון ? הסכין הינה סכין שף ענקית באורך 26 ס"מ, מסדרת classic, בסדרה יש סכינים באורכים בין 14 ל-32  ס"מ אורך.

הסכין

אביא לכם מספר תכונות המאפיינות את הסכין ומכאן איכותה: העובדה החשובה שהיא עשויה יחידה אחת מגוש פלדה יחידני. החומר הינו סגסוגת פלדה אל חלד, גורם חשוב מאוד בבחירת סכין מקצועית. חדות הסכין מושגת על ידי השחזת לייזר רובוטית PETec והחדות הממושכת מובטחת על ידי חישול ל-58 מעלות רוקוול. הידית הינה ארגונומית לנוחיות אחיזה.

את הסכינים ניתן למצוא ברחבי העולם וכעת נמכר בישראל בסושף- כלים מבית טוב.

התחלתי להתנסות בשימוש בסכין כאשר עמדתי להכין קדרת בשר ואחד הבשרים היה שייטל. הבשר נחתך בקלות רבה, ממש ללא מאמץ, ברור שיש שיטה נכונה כיצד לאחוז נכון בסכין ואיך לחתוך. תוכלו למצוא על כך באתר סושף.

החלטתי להכין את הרוסטביף האהוב עלי להכנה בעת אירוח והשתמשתי  בסכין מסדרת הקלאסיק של ווסטהוף דרייצק. החיתוך היה מושלם ונוח, לא הפעלתי כל מאמץ,  אפילו חתכתי ביד אחת. טרם התנסיתי בסכין כה איכותית. צדק מי שאמר לי שזו הסכין הטובה ביותר.

 

רוסטביף

החומרים:
קילו וחצי סינטה/פילה
2 כפות פלפל שחור גרוס
2 כפות גרגירי חרדל
כף מלח גרוס
שמן זית
1כף חרדל דיז'ון
רוזמרין
10 שיני שום(לא חובה)

אופן ההכנה:
-מערבבים את כל החומרים ומושחים את הנתח, למי שמוסיף את השום, בשלב זה חותכים כיסים בבשר ונועצים פנימה את השום .
-עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים למקרר ללילה.
-מחממים תנור ל-250 מעלות..
-מוציאים את הבשר ומשהים בטמפרטורת החדר כחצי שעה. מניחים על תבנית צליה רשת, מסירים את נייר האלומיניום ומניחים את הבשר המושרה על הרשת.
-אופים 10 דקות, מורידים את החום ל-160 מעלות וממשיכים לאפות כ-50 דקות ( מי שאוהב בשר נא שיאפה כ-30 דקות).
-מוציאים את הנתח, עוטפים בנייר אלומיניום למשך כ-10 דקות ואז פורסים עם סכין חדה.

התמונה צולמה בערב שישי ואני כפורסת לא הספקתי לצלם תמונות כראוי, הרוסטביף נפרס ונאכל כל כך מהר.

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי בפייסבוק יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים וכן בקבוצה יופי במטבח / מבשלים אופים ונהנים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
hayadar

מתכונים אחרונים מאת hayadar (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. הי חיה , הפעם משהו נחמד. נחמד שאת עושה פירסומת לסכינים של סולינגן. וחוץ מזה, נחמד ויעיל מאוד לעבוד במטבח עם סכינים גדולות כי הן הכי נוחות לעבודה ובעיקר הארוכות והרחבות שביניהן כי קל לקצוץ איתן ירק תיבול וגם למעוך את השום קצת כדי שאפשר יהיה להוריד את הקליפה שלו בקלות. או כמו שאת מציגה כאן , לחתוך רוסטבייף. רק עצה קטנה: בבקשה לא לרחוץ סכינים אלה במכונת כלים. סכינים שמשמשות לחיתוך כל שהוא ויהה זה הסכין הכי קטנה במטבח שלך, שבא משתמשים לעשות טורנירים של ירקות (ככה זה נקרא בשפה המקצועית של הטבחים . זוהי סכין קטנה חצי מעוגלת וחדה מאוד ועוזרת לעצב ירקות שונים בצורה עגולה ונאה להגשה) הרחיצה במכונה מכהה את חוד הסכין וכל הזמן צריך לחדד אותו מחדש. למרות שבמילא מחדדים את הסכין לפני כל שימוש. אבן משחזת טובה, כדאי תהייה לכל אחד בבית שמרטיבים אותה ואפשר פעם בכמה שבועות לחדד בעזרתה סכינים.
    יום יפה ובברכה
    שרה אנגל.
    גרמניה.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top