רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מנות עיקריות / קציצות דגים

קציצות דגים

קציצות דגים רכות טובלות ברוטב אדום סמיך. רק להכין חלה ולטבול

את קציצות הדגים הנהדרות האלה אכלתי אצל חברתי האהובה אתי נצר ולאחר פרסום תמונות עלו בקשות למתכון. אז כשאני נהנית מדוע לא לשתף?  קבלו את המתכון וכבר שווה להכין לארוחת שישי אך כמובן ניתן להכין במהלך השבוע כמנה עיקרית לצד אורז או כל תוספת נבחרת אחרת.

לגבי הדג ניתן להשתמש רק בנסיכת הנילוס או כפי שהצעתי במתכון, ניתן להשתמש בכל פילה דג שתבחרו. כאן התוצאה יצאה אוורירית.

 

 

קציצות דגים ברוטב

החומרים:
700 גרם פילה נסיכת הנילוס
300 גרם פילה אמנון או בקלה
3 פרוסות לחם לבן (רק החלק הפנימי)
כפית גדושה מכל תבלין: פפריקה מתוקה וחריפה,פלפל שחור,כמון,כורכום
כפית קימל
כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה
2 ביצים
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד שהכל הופך למקשה אחת.
מכינים קציצות ומזהיבים במחבת מכל צד.
מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

 

החומרים לרוטב:
בצל פרוס
7 שיני שום פרוסות
2 כפות רסק עגבניות סמיך 28 מעלות לפחות
כף גדושה מכל תבלין: פפריקה מתוקה וחריפה,כמון,פלפל שחור,כוסברה טחונה
2 כפות לימון כבוש
2 כוסות מים
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את פרוסות השום.
מוסיפים את רסק והתבלינים ומערבבים.
יוצקים את המים, מערבבים וממתינים מעט שיסמיך.
מכניסים את הקציצות, מוסיפים את הלימון ומבשלים כ-20 דקות.

 

אהבתם? הכנתם? אל תשכחו לשתף באפשרויות שרשומות כאן למטה.
אשמח לתגובות שאדע שבאתם לבקר.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי בפייסבוק יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים וכן בקבוצה יופי במטבח / מבשלים אופים ונהנים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

 

בעקבות הצפת התגובות בדואר זבל בכמויות בלתי הגיוניות 🙁 , אשמח לראות ולהתייחס לתגובותיכם באימייל: haya20040@walla.com

ממני לכל חבריי באהבה.

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
hayadar

מתכונים אחרונים מאת hayadar (צפו בכולם...)

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top