רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מנות עיקריות / קציצות בשר וכרישה

קציצות בשר וכרישה

קציצות בשר וכרישה ברוטב אדמדם סמיך שהוכנו באהבה בעת שהותי אצל בתי בקנדה

הקציצות הללו אינן קציצות הכרישה/פרסה המוכרות, כאן הרוב הינו הבשר ומעט פרסה והכל טובל ברוטב אדמדם סמיך וטעים. המתכון הוכן בעת ביקור אצל בתי בקנדה, שבוע לפני נישואיה, באתי להשתתף כמובן ולפנק והאוכל שאני מכינה הינו חלק מהפינוק.

קבלו מתכון ומספר צילומים שהצלחתי לצלם.

הבשר ששהה זמן מה בחדר לאחר העירבוב כודרר לקציצות ושוב המתנה קצרה עד שיכנסו למחבת ורק אז הוכנסו לצלילה לרוטב

קציצות בשר וכרישה ברוטב

כ-20 קציצות

החומרים לקציצות:
700 גרם בשר טחון
2 פרוסות לחם (החלק הרך ולא פירורי לחם)
2 ביצים
1 גבעול כרישה (החלק הלבן)
3 שיני שום
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
-חותכים את הכרישה לעיגולים ומבשלים במים רותחים כחצי שעה עד ריכוך, מסננים וסוחטים.
-טוחנים את הכרישה, מערבבים את יתר החומרים ומוסיפים את הכרישה.
-מניחים בצד למשך כרבע שעה, מכדררים לקציצות ומשהים.

-מטגנים את הקציצות במחבת עם מעט שמן רק עד הזהבה.

החומרים לרוטב:
שמן לטיגון (כ-5 כפות)
בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
5 כפות רסק עגבניות 28-30 מעלות (סמיך)
2 כפיות כמון
2 כפיות כוסברה טחונה
2 כפיות פפריקה
מלח
1/2 לימון חתוך לשמיניות
כוס כוסברה ופטרוזיליה קצוצים גס
מים

אופן ההכנה:
-מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את השום ומערבבים כ-5 דקות.
-מוסיפים את הרסק והתבלינים, מערבבים, מסדרים את הקציצות במחבת.
-מוסיפים את המים כוס+ מים נוספים כ-2 ס"מ מעל גובה הקציצות, מרתיחים, מוסיפים את עשבי התיבול.
-מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הלימון וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.
-מגישים עם אורז או קוסקוס.

 

אהבתם? הכנתם? אל תשכחו לשתף באפשרויות שרשומות כאן למטה.
אשמח לתגובות שאדע שבאתם לבקר.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי בפייסבוק יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים וכן בקבוצה יופי במטבח / מבשלים אופים ונהנים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

 

בעקבות הצפת התגובות בדואר זבל בכמויות בלתי הגיוניות 🙁 , אשמח לראות ולהתייחס לתגובותיכם באימייל: haya20040@walla.com

ממני לכל חבריי באהבה.

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
hayadar

מתכונים אחרונים מאת hayadar (צפו בכולם...)

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top