רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / אירוח קוקטייל / קיש חצילים וגבינות

קיש חצילים וגבינות

קיש בסגנון סביח, בצק פריך ומעליו קרם גבינות וחצילים ובעת ההגשה מסדרים ביצים, מלפפונים וטחינה

בצק פריך מתפורר בפה ומלית קרמית עשירת טעמים מתאימים לכם? יופי כי הכנתי קיש בסגנון סביח ומדוע בסגנון? משום שמרבית המרכיבים של הסביח נמצאים בקיש ולכן כך כיניתי אותו. נמצא כאן כמובן את החצילים ובהגשה ביצים קשות, לימון כבוש וסלט כנהוג.

השילוב של המוצרים הללו עם הגבינות והרויאל העוטף את הכל פשוט סופר מעולה. הוספתי למרכיבי הרויאל קרם פרש מהסדרה החדשה של השף הלבן והטעם והמרקם השתבחו.

והרי לכם כל הדרך להכנה

 

קיש חצילים וגבינות

10 מנות
תבנית קפיץ 26

החומרים לבסיס:
130 גרם חמאה קרה
200 גרם קמח
קורט מלח
1/2 כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כף חומץ

החומרים למלית:
פרוסות מחציל ארוך מטוגנות או קלויות בתנור
100 גרם גבינה בולגרית 5% שומן "פיראוס" תנובה
100 גרם פתיתי גבינה  תנובה השף הלבן

החומרים לרויאל:
200 גרם שמנת מתוקה
5 כפות קרם פרש  30% השף הלבן תנובה
2 ביצים
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל
1/4 כפית אגוז מוסקט

להגשה:
2 ביצים קשות
מלפפון חמוץ פרוס או קורנישונים
1 כף טחינה לכל מנה

 

אופן ההכנה:
מכניסים למעבד מזון את החמאה, קמח, מלח וסוכר ומפעילים פולסים עד היווצרות פירורים.
-מוסיפים את המים והחומץ ומערבלים מעט כ-10 שניות.
-עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את חומרי המלית על הנייר.
-מחממים את התנור ל-160 מעלות.
-מוציאים את הבצק מהמקרר, מאבקים משטח עבודה במעט קמח ומרדדים בצק דק.
-מגלגלים את הבצק על המערוך, מניחים על התבנית ומהדקים.
-מניחים על הבצק נייר אפייה ומפזרים מעל גרגירי חומוס או משקולות קנויות (שהבצק לא יתרומם).
-אופים כ-10 דקות, מסירים את הנייר עם המשקולות וממשיכים לאפות עד הזהבה קלה ומוציאים מהתנור.
-מעלים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ומסדרים את החצילים על התחתית בצורת רעפים.
-מפזרים מעל את הגבינה הבולגרית ואת המוצרלה.
-מערבבים את חומרי הרויאל ויוצקים מעל.
-אופים עד הזהבה כחצי שעה.
-מצננים כ-15 דקות ומגישים.

ההגשה:
פורסים מנה, עליה מסדרים פרוסות ביצים קשות, מעל מלפפונים חמוצים ומעל המנה מזלפים טחינה משובחת.

 

 

המתכון  קיש בסגנון סביח עלה באתר השף הלבן במטבח שלי, מוזמנים להכנס, להכיר את המטבח שלי שם וליהנות מהאתר המחודש והשופע מתכונים.

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי בפייסבוק יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים וכן בקבוצה יופי במטבח / מבשלים אופים ונהנים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top