רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / אירוח קוקטייל / קינוח אישי בנוסח טירמיסו

קינוח אישי בנוסח טירמיסו

הטירמיסו המקורי מקבל תצורה של קינוח אישי יפהפה עם מספר שינויים

קראתי למתכון בנוסח טירמיסו משום שהוא מבוסס על המתכון המקורי אך ביצעתי כאן כל מיני שינויים שהתאימו לי. קרם המסקרפונה משולב עם ביצים ושמנת מתוקה. חשוב להשתמש בביצים טריות מאחר ומשתמשים בביצים חיות, כפי שמשתמשים במתכון האיטלקי. לחוששים ניתן להקציף את הביצים בשלמותן מעל בן מארי, כלומר סיר בתוך סיר.

לרוב אני מכינה טירמיסו בתבנית מלבנית, הפעם החלטתי להשתמש בכוסות זכוכית שאני מאוד אוהבת.

תחתית הטירמיסו המקורית הינה עם בישקוטים או איך שקוראים להן בארץ לשונות חתול, במתכון זה השתמשתי בעוגיות לוטוס הטעימות וטעמן הורגש בהחלט.

בסיום מעל הגנאש נעצתי תות שהוסיף לטעם ולמראה, תוכלו כמובן להשתמש בפירות אחרים כדובדבנים.

 

קינוח אישי בנוסח טירמיסו

12 כוסיות נמוכות בקוטר 6 ס"מ

החומרים לתחתית:
12 עוגיות לוטוס
25 גרם חמאה מרוככת
1  כף ליקר אמרטו

החומרים לקרם:
5
 ביצים טריות מופרדות
1/2 כוס סוכר
400 גרם גבינת מסקרפונה
1/2 כפית משחת וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה

החומרים לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
1.טוחנים במעבד מזון את העוגיות עם החמאה והאמרטו עד שנוצרים פירורים.
2.מהדקים את הפירורים לתחתית הכוסות ומעבירים למקרר.
3.מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
4.מערבבים את הגבינה עם החלמונים, וניל ומקפלים פנימה את הקצף.
5.מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לגבינה.
6.מוציאים את הכוסות מהמקרר ויוצקים פנימה את התערובת הקצפית ומכניסים למקרר.

הכנת הגנאש:
-מחממים את השמנת במיקרו כדקה ויוצקים על השוקולד.
-ממתינים חצי דקה ומערבבים עד שנוצר קרם.
-יוצקים על הגבינה, מעטרים בפרי כגון תות ומכניסים למקרר לפחות לשלוש שעות.

אהבתם? הכנתם? אל תשכחו לשתף באפשרויות שרשומות כאן למטה.
אשמח לתגובות שאדע שבאתם לבקר.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי בפייסבוק יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים וכן בקבוצה יופי במטבח / מבשלים אופים ונהנים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top