רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / אירוח קוקטייל / פשטידת ירקות וגבינות אישית

פשטידת ירקות וגבינות אישית

פשטידת גזר, קישוא וכרובית שנוצרה עקב סיום חגי תשרי המלאים באוכל ומתוך רצון להכין אוכל דל קלוריות ובריא יותר

כבר אחרי החגים ומחפשים איזונים לכל המטעמים שהוכנו ואני שבה אל מתכון הפשטידה אותו אני נוהגת להכין במצבים אילו.

הפעם החלטתי להכין בתבנית מאפינס כדי שיהיה קל יותר לקחת לעבודה או לבית הספר, מתאים גם לתבנית 24 או 2 אינגליש קייק. השתמשתי בגזר, קישוא וכרובית שמצאתי במקרר, שזהו שילוב אהוב עלי אך כמובן תוכלו להשתמש במה שתבחרו אם זה פטריות, או ברוקולי, עגבניות ועוד. לגבי הגבינות תוכלו להשתמש בכל גבינה לבנה שנמצאת במקרר.

 

איך שאני אוהבת את התמונה הזו ואתם?

14556630_10154697757178675_2345890023924579605_o

פשטידת ירקות וגבינות אישית

תבנית מאפינס 12 שקעים/ 2אינגליש קייק/ תבנית קפיץ 24

 

החומרים:

3 גזרים קלופים

1 קישוא קלוף

1/2 כרובית קטנה

200 מ"ל יוגורט 3% שומן

250 גר' גבינה 5% שומן מפוררת

100 גר' גבינה צפתית 3%-5% שומן מפוררת

125 גרם קוטג'

3 כפות קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

3 ביצים

קורט מלח, פלפל שחור

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

3 גבעולי בצל ירוק

6 כפות גבינת פרמזן למלית ופיזור

 

אופן ההכנה:

  1. -מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בתרסיס שמן, מאבקים בקמח תירס ומנערים את התבנית הפוך.
  2. – גוררים את הגזרים,הקישוא והכרובית במעבד מזון בדיסקית 2 מ"מ .
  3. -מוסיפים את יתר החומרים, 3 כפות פרמזן ומערבבים עד לאחידות החומרים.
  4. -יוצקים לתבניות, מפזרים מעל את יתרת הפרמזן.
  5. -אופים עד הזהבה כ-40 דקות.
  6. -מצננים ומחלצים מהתבניות.

 

אז ככה? או ככה? איך תעדיפו?

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי בפייסבוק יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים וכן בקבוצה יופי במטבח / מבשלים אופים ונהנים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

4 תגובות

  1. חיה, לא מופיע במתכון כמות הגזרים והקישואים.
    תודה

  2. נראה קלה וטעימה רק חבל שאין אפשרות להגדיל את הטקסט באצבעות במכשיר האייפאד מיני. חבל.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top