רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ביקורת מוצרים / פרחי כרובית בסגנון קלאסי ומשודרג

פרחי כרובית בסגנון קלאסי ומשודרג

פרחי ברוקולי בפירורי לחם במטבל מיונז או סלט כרובית וברוקולי ברוטב מיונז, מה אתם מעדיפים? על כך בפוסט

הפוסט עלה לפי בקשת חברים משום שפירסמתי בפייסבוק שלקראת שבועות פורסמו בעתון לאשה במוסף השף מתכוני כרובית עם מיונז. הרעיון היה לכתוב מתכון קלאסי ואת אותו מתכון לשדרג. טוב אני בשלנית ותיקה ואוהבת אתגרים שכאלה

אז קבלו גם אתם את שני המתכונים כאן ואשמח לשמוע תגובות.

פרחי כרובית בפירורי לחם עם מטבל מיונז

6 מנות

החומרים: 
1 ראש כרובית מים לבישול כף מלח
2-3 כוסות פירורי לחם מוזהבים
1/2 כוס שומשום
3 ביצים
4 כפות גדושות מיונז אמיתי תלמה
1/2 כפית חרדל
1/2 כפית מלח
1/4 כפית כורכום
2 שיני שום כתושות

למטבל:
1/2 כוס מיונז אמיתי תלמה
1 כף רוטב צ'ילי חריף

אופן ההכנה:
1. מפרידים את הכרובית לפרחים.
2-ממלאים סיר במים עד 3/4 מגובה הסיר, מוסיפים  כף מלח ומביאים לרתיחה.
3. מכניסים את פרחי הכרובית למים הרותחים, מבשלים עד לרתיחה נוספת ומסננים.
4. מכינים שתי צלחות עמוקות, באחת שמים פירורי לחם ושומשום ובשנייה מערבבים ביצים, מיונז, חרדל, מלח, כורכום ושום.
5. יוצקים למחבת שמן בגובה כ- 3 ס"מ. טובלים כל פרח בתערובת הביצים, אחר כך בפירורי הלחם ומטגנים עד להזהבה. מעבירים לצלחת גדולה  מרופדת בנייר סופג.
6. המטבל: מערבבים בקערית את חומרי המטבל.

ההגשה: מגישים את הכרוכית בצלחת הגשה מרכזית לצד המטבל.
טובלים כל פרח במטבל ואוכלים.

טיפ:*: במקום לטגן את הכרובית אפשר לאפות בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד להזהבה.

 

 

סלט כרובית וברוקולי ברוטב מיונז

6 מנות

החומרים:
1/2 ראש כרובית
1/2 ראש ברוקולי
מים לבישול כף מלח

לרוטב:
1/2 כוס עלי פטרוזיליה,
קצוצים 1/2 כוס עלי כוסברה, קצוצים
1/2 כוס עלי נענע, קצוצים
2 מלפפונים חמוצים, חתוכים לקוביות קטנות
2 כפות גמבה כבושה
חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס מיונז אמיתי תלמה
מלח לפי הטעם
מיץ וזסטים מ-1/2 לימון
2 כפות שמן
לעיטור:
1 כוס נבטי ברוקולי

אופן ההכנה:
1. מפרידים את הכרובית והברוקולי לפרחים.
2. ממלאים סיר במים עד 3/4 מגובה הסיר, מוסיפים  כף מלח ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את פרחי הכרובית והברוקולי ומבשלים עד לרתיחה נוספת.
4. ממשיכים לבשל עוד 15 דקות, מסננים ומעבירים לקערה.
5. הרוטב: מערבבים היטב את חומרי הרוטב.

בסמוך להגשה:
יוצקים את הרוטב על הכרובית והברוקולי, מערבבים קלות, מעטרים בנבטי ברוקולי ומגישים.

 

אהבתם? הכנתם? אל תשכחו לשתף באפשרויות שרשומות כאן למטה.
אשמח לתגובות שאדע שבאתם לבקר.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי בפייסבוק יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים וכן בקבוצה יופי במטבח / מבשלים אופים ונהנים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל

 

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
hayadar

מתכונים אחרונים מאת hayadar (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. היי חיה
    אני קצת בעייתית בנושא האוכל, (מטופלת בדיאליזה) ומוגבלת כמעט בכול המרכיבים.
    אממה, אוהבת לקרוא אותך ומאוד.
    ואיך אומר הפתגם הידוע: "מים גנובים יימתקו"!!!!
    אז דווקא המאכלים האסורים אהובים ביותר, ובעיקר הכרובית……
    אז זהו, מברכת אותך בעשייה ברוכה וביום מואר ושמח
    חווה

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top