רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ביקורת מוצרים / פסטה ללא גלוטן ברוטב ים תיכוני

פסטה ללא גלוטן ברוטב ים תיכוני

פסטה פנה ריגטה ללא גלוטן מוגשת עם רוטב ים תיכוני חמצמץ וצבעוני

חג שבועות הוא החג של מוצרי החלב ובתחום המאפים והקינוחים יש ממש חגיגה. אלא מה? מה עם הרגישים לגלוטן וללקטוז? איך הם יהנו עם כולם באירוחים ובטעימות? אז זהו שבימינו חושבים עליהם וגם אני החלטתי להרים את הכפפה ולהכיר לכם פסטות מעולות מבית "ברילה" (ועם ברילה יש לי כבר רומן ארוך ומוצלח, כשבעבר מתכון סלט פפרדלה עם גבינות וירקות (יש כאן בבלוג) הקנה לי פרס ראשון בתחרות שכלל טיסה ואירוח ברומא.) ולהכין עם רוטב ללא לקטוז  של אלפרו וכך לתפוס שתי ציפורים במכה.
הפסטות מכילות קמח תירס והנוזלים שיחליפו את השמנת המתוקה והחלב הן מבית אלפרו ואשתמש בסויה לבישול ואפיה ובחלב קוקוס.

מובטחת לכולם חגיגת טעם, גם לנשמרים מהגלוטן ולמוצרים המכילים לקטוז וגם לכל מי שלא.

זו הנבחרת שהשתתפה במתכון

אחר הכנת הרוטב מאחדים עם הפסטה

 

פסטה ללא גלוטן ברוטב ים תיכוני

6 מנות

החומרים:
400 גרם  פסטה פנה ריגטה (צינורות) ללא גלוטן "ברילה"
1/4 כוס שמן זית
2 כוסות  עגבניות שרי קטנות
400 גרם תחתיות ארטישוק קפואות ומופשרות
3 שיני שום כתושות
125 מ"ל תערובת לבישול על בסיס קוקוס "אלפרו"
125 מ"ל סויה לבישול ואפיה "אלפרו"
1 כוס ריחן קצוץ
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס זיתי קלמטה
1/2 לימון קטן
מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:
-מכינים את הפסטה לפי ההוראות של היצרן ומסננים.
-חותכים את עגבניות השרי לחצי, את הארטישוק לקוביות, את הזיתים קוצצים ומגררים את הלימון.
-במחבת רחבה מחממים את השמן.
-מוסיפים את הפסטה המבושלת,מערבבים כ-5 דקות ומוציאים לקערה.
-מוסיפים את העגבניות, ארטישוק, זיתים ושום ומערבבים.
-יוצקים את הקוקוס והסויה ובוחשים עד הסמכה.
-מתבלים במלח ופלפל, זורים את הבזיליקום וסוחטים מהלימון. טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי בפייסבוק יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים וכן בקבוצה יופי במטבח / מבשלים אופים ונהנים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top