רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מתכוני קינוחים / מתכוני עוגות בחושות / עוגת שיש בחושה

עוגת שיש בחושה

עוגת שיש בחושה, משויישת בשוקולד, רכה וטעימה. בצק בסיסי ממנו מכינה עוגות שונות

מדוע אני מכנה את העוגה בחושה? הרי אני מקציפה את הביצים. זאת מאחר ואני מקציפה ביצים שלמות, מנמיכה את המהירות ומוסיפה את כל החומרים, הכל בקערה אחת.

העוגה רכה וטעימה מאוד. אני נוהגת להכין את הבסיס הזה ולשנות בכל פעם את המילוי, אם זה שוקולד כמו הפעם, שיושי טחינה וסילאן, מחיות של פירות ועוד כהנה לפי הטעם.
ניתן להשאיר בחדר כיומיים.

עוגת שיש בחושה

2 עוגות  אינגליש קייק/ תבנית 24

החומרים:
4 ביצים
1/2 כוס סוכר(לאוהבי המתוק ניתן להוסיף עוד 1/4 כוס)
1 ו-1/2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס קמח שקדים (שקדים טחונים דק)
200 מ"ל שמנת חמוצה
1/2 כוס שמן קנולה/חמניות

לשיוש:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
100 מ"ל שמנת מתוקה

לציפוי:
1/4 כוס סירופ מייפל

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים את התבניות ומאבקים אותן במעט קמח ומנערים שאריות.
מקציפים ביצים עם הסוכר עד לקצף יציב.
מוסיפים לסירוגין את יתר החומרים עד שהכל נבלע ומתאחד.
יוצקים את הבלילה לשתי התבניות.
מחממים את השמנת המתוקה במיקרו  במשך 45 שניות.
יוצקים את השמנת על השוקולד, ממתינים כ-15 דקות ובוחשים היטב.
מזליפים על העוגות ומשיישים עם מוט דק.
אופים כ-25 עד ששיפוד יוצא פירורי (לא לייבש את העוגה).
מוציאים ויוצקים מעל את סירופ המייפל.

 

אהבתם? הכנתם? אל תשכחו לשתף באפשרויות שרשומות כאן למטה.
אשמח לתגובות שאדע שבאתם לבקר

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי בפייסבוק יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים וכן בקבוצה יופי במטבח / מבשלים אופים ונהנים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל

 

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

10 תגובות

  1. חיה ..תודה על מתכון נפלא.שאלה לי אלייך מה אפשר במקום קמח שקדים…תודה

  2. שאלתי היא האם במקום שקדים טחונים דק אפשר להשים אגוזי מלך טחונים דק?
    והשאלה השניה האם חייבים לשים את הציפוי
    לתשובתך אודה
    אפטר אורית
    orit739@gmail.com

  3. אם רוצים את העוגה ללא שמנת חמוצה….כלומר לא חלבית…מה אפשר להוסיף ??

  4. הולכת לעשות היום! עם הבת שלי!

  5. שאלתי היא האם במקום שקדים טחונים ניתן לשים 1/2 כוס קמח תופח ולא קמח לבן?
    לתשובתך אודה.
    אפטר אורית
    orit739@gmail.com

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top