רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת מוס פאי שוקולד

עוגת מוס פאי שוקולד

עוגת מוס שוקולד מדהימה לפסח. חלקה התחתון עשוי מתערובת אגוזים ומעל מילוי קרם שוקולד קליל. חגיגה אמיתית

פסח הינו החג של הביצים והעוגות, מאחר ואין משתמשים בקמח רגיל הרי שהביצים משמשות כחלק מהגורמים המתפיחים את המאפים. לדעתי בחג זה נאפות העוגות הכי טעימות וכאשר אני חושבת מדוע, התשובה שמסתברת לי הינה שיש להיות יצירתיים ללא הקמח ואכן היצירתיות חוגגת.

לאחר שהכנתי את העוגה  המהממת הזו ידעתי שאשתף אתכם במתכונה, מה גם שפסח קרב ובה והעוגה כשרה לפסח.

חלקה התחתון של העוגה עשוי מתערובת אגוזים אפויה ומעל יש מילוי קרם שוקולד קליל  במקרמו והורס בטעמו, חגיגה אמיתית לאוהבי השוקולד, מעל עיטרתי בנגיסוני שוקולד ופיזרתי סביב חלבה, אך הקישוט יכול להיות שונה על פי רצונכם.

יש במרכיבים ג'לטין ומאחר ואני יודעת שיש הנמנעים מלהשתמש בו אזי אני מציעה להמיר באגר אגר שניתן למוצאו בחנויות טבע ובמתמחות, אל תוותרו על השימוש בג'לטין או בתחליפיו משום שהוא מייצב את תערובת השוקולד.

ועוד נקודה לתשומת לב הנרתעים משימוש בביצים חיות כבמקרה שלנו בו מקציפים חלבונים ומכניסים לתערובת, דאגו לקנות ביצים טריות ולהשתמש בהן עם הוצאתן מהמקרר.

עיקבו אחר ההוראות ומובטחת לכם עוגה חגיגית וטעימה מאוד.

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

עוגת מוס פאי שוקולד

תבנית בקוטר 24

החומרים לקלתית:
225 גרם (2 כוסות) אגוזי מלך
4 כפות סוכר
3 כפות חמאה מומסת

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מרסקים את האגוזים והסוכר במעבד מזון.
  3. מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד עד שהתערובת מתאחדת.
  4. מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-8-10 דקות, עד הזהבה קלה (זהירות מאפיית יתר).

 

המילוי:
225  מ"ל (כוס) חלב
2 כפיות אבקת ג'לטין
115 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 ביצים מופרדות
225 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
כפית וניל משובח
כף ליקר אמרטו (לא חובה)
150 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

  1. מניחים את החלב בבן מארי (בסיר מעל סיר נוסף ובו מים רותחים), מפזרים מעל את הג'לטין וממתינים 2 דקות.
  2. מוסיפים מחצית מכמות הסוכר ומערבבים, מוסיפים את החלמונים והשוקולד וממשיכים לבחוש על אש נמוכה כ-5-4 דקות עד המסה.
  3. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומערבבים עם מטרף עד שהתערובת חלקה.
  4. מוסיפים את הוניל והליקר ומערבבים.
  5. מכסים את  הקערה ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.
  6. מקציפים את השמנת המתוקה ומעבירים בקיפול אל השוקולד.
  7. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר ומוסיפים לתערובת.
  8. יוצקים על הקלתית  ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות (בשלב זה ניתן לעטוף את שולי הפאי בשקף, אך לא חובה, גם כך השוליים יוצאים חלקים).
  9. מקשטים עם זילופי קצפת, שוקולד או עם נגיסי שוקולד.

צילום: חיה אילונה דר

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל (ההרשמה בצד ימין בכל מתכון).

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
hayadar

מתכונים אחרונים מאת hayadar (צפו בכולם...)

8 תגובות

  1. בוקר טוב אני בטוחה שהרבה אמרו לך אבל אני חייבת לכתוב שכל פעם שאת מעלה תמונה של עוגה כלשהי זה מטריף את העיניים! שיהיה בהצלחה בהמשך!!

  2. חיה שלום, רציתי לדעת האם יש לך מתכון של לחמניות לפסח מקמח תירס פרווה.
    חג שמח,
    תודה על כל המתכונים המדהימים שאת משתפת אותנו.
    דליה

  3. רבקה הוכברג

    הי חיה
    אני מכורה לעוגות שלך כעת לפני פסח בקשה לי אליך, לי אסור לאכול מצות והניספחים כי עברתי לפני זמן רב ניתוח בטן ונדבקו לי המעיים, בקשתי אליך אם יש לך מתכון ללחמניות על בסיס קמח תפוחי אדמה מאד אדיה לך חג שמח רבקה

  4. היי חיה
    הרגע הצטרפתי לקבוצה מתכונים נהדרים האם יש לך קינוחים לפסח פרווה?

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top