רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מתכוני קינוחים / עוגת גבינה שטרויזל קרמל פקאן

עוגת גבינה שטרויזל קרמל פקאן

עוגת גבינה שטרויזל קרמל פקאן, אחת העוגות הקרות המשובחות שהכנתי. הטעם המוסי לימוני מתחבר נפלא עם הציפוי הקראנצ'י

הכנתי עוגת גבינה חלומית. המלית מוסית קציפתית לימונית ומעל תפזורת של שטרויזל המורכב מפתי בר בטעם קרמל ולהעשרת הפריכות פקאן. טעמה המשובח הניב מיני קולות תענוג בלתי מוסברים. אין ספק שכאשר תכינו אותה תבינו על מה אני מדברת.
עוד עוגת גבינה שלבטח תכניסו למאגר הקבוע, אצלי היא  כבר מככבת שם.

טיפים: טבילת הדובדבן בדבש המחומם יוצרת ציפוי מעט קשיח וטעים, כמו ממתק.
מעבירים את העוגה למקפיא לפני הסרת השקף על מנת לקבל שוליים חלקים.

 

בשלב הראשון הכינו  במעבד מזון את פירורי הבסיס והציפוי

העבירו לתבניות והדקו לתחתית

 

עוגת גבינה שטרויזל קרמל פקאן

תבנית קפיץ/רינג 26
תבנית מרובעת 30X10  רינגים 8 ס"מ

החומרים לבסיס ולשטרויזל:
250 גרם פתי בר בטעם קרמל "אוסם"
100 גרם חמאה רכה
50 גרם פקאנים

החומרים למלית:
500 גרם גבינה לבנה 9%
200 גרם גבינת שמנת
כף ג'לטין +5 כפות מים
1/2 כפית משחת וניל
גרד מ-1/2 לימון+מספר טיפות לימון
פחית חלב מרוכז (250 גרם)

250 מ"ל    שמנת מתוקה

 

קישוט:
כ-10 דובדבנים
3 כפות דבש

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מכניסים את חומרי הבסיס למעבד מזון ומרסקים לפירורים.
3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה 3/4 מהכמות מרפדים בתבנית שבחרנו ו-1/4 משטיחים על נייר האפייה.
4. מכניסים את התבנית לתנור ואופים עד הזהבה כ-15 דקות ומוציאים לצינון ומרפדים סביב בשקף בגובה הרצוי.
5. מערבבים בכוס ג'לטין+המים עד שמתקבל נוזל שקוף ומשהים בצד.
6. מקציפים שמנת מתוקה. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות, וניל, גרד וטיפות לימון, חלב מרוכז, מוסיפים את הג'לטין המומס לאחר שהכנסנו אותו למיקרו למשך חצי דקה ומערבבים הכל.
7. מקפלים את השמנת המתוקה ויוצקים לתבנית המרופדת בשקף. מעל מפוררים את הפירורים שהשטחנו בתבנית.
8. מכניסים למקפיא למשך כשלוש שעות. מקלפים את השקף ומעבירים למקרר.
9. ממיסים את הדבש במיקרו, טובלים כל דובדבן ומניחים על העוגה.

התוצאה שהתקבלה מהשימוש ברינגים השונים

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי בפייסבוק יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים וכן בקבוצה יופי במטבח / מבשלים אופים ונהנים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
hayadar

מתכונים אחרונים מאת hayadar (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. בושארי מזל

    שלום : תודה על המתכונים .

    אני מחפשת מתכון שעשיתי יחד עם שכנה ממוצא רומני קראו לה גברת יוספזון זל
    אהבת לעשות עוגות , בישולים ועוד.
    הייתי הולכת אליה והיא לימדה אותי כמה מתכונים טובים.
    אחד מהם היה קרמשניט אמיתי זא 1. את הבצק מכינים 2. את המילוי מכינים .
    זכור לי שזה היה טעים בטרוף.
    איבדתי את המתכון ובאינטרנט אין מקורי ממש .
    אשמח לשמוע האם יש לך את המתכון הזה מחפשת כמה שנים . תודה

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top