רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מתכוני קינוחים / עוגת גבינה וביסקוויטים בציפוי שוקולד

עוגת גבינה וביסקוויטים בציפוי שוקולד

עוגת הביסקוויטים הנוסטלגית עם הגבינה מקבלת שידרוג שאינו גורע מהטעם האהוב

עוגת גבינה עם שכבות ביסקוויטים פתי בר הינה עוגה נוסטלגית ואהובה. בעבר ציפיתי בקצפת או שוקולד מגורר.
קצת שווה לשדרג נכון? שלא ישעמם. אז זה מה שעשיתי. שיניתי את עיצוב הביסקוויטים, למלית הגבינה הוספתי שוקולד לבן וציפיתי בגנאש שוקולד. יצא מהמם ביופיו וטעים כתמיד וכמובן שבמקרה זה ציפיתי בפירות יער קפואים והניגודיות היתה מהממת, גם במראה וגם בטעם.
העוגה נשמרת נהדר במקפיא.

ומה יקרה כאשר נפרוס את העוגה? איזה מרקם יתגלה?

עוגת גבינה וביסקוויטים בציפוי שוקולד

תבנית אינגליש קייק ארוכה או שתי תבניות אינגליש קייק 24X10

החומרים:
ביסקוויטים כפתי בר (תלוי בגודל התבנית)
חלב לטבילה
250 מ"ל שמנת מתוקה
500 גרם גבינה לבנה 5%
100 גרם שוקולד לבן
80 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
100 מ"ל שמנת מתוקה
פירות יער קפואים או פירות טריים

אופן ההכנה:
-טובלים ביסקוויטים אחד אחד ומסדרים בתחתית ובדפנות התבנית (לפני הסידור ניתן לרפד את התבנית בנייר אפייה ואז החילוץ יהיה קל יותר).
-ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו עם 2 כפות שמנת מתוקה.
-שמים בקערה את הגבינה ומוסיפים את השוקולד המומס.
-מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט ווניל והחלב עד שנוצרת קצפת.
-מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה ויוצקים על התבנית המצופה בביסקוויטים.
מכסים את הכל  בשכבת ביסקוויטים טבולים בחלב.
-מעבירים למקפיא ללילה.
-למחרת  הופכים את העוגה על פני משטח נייר כסף או נייר אפייה.
-מחממים את השמנת המתוקה עד סף רתיחה ויוצקים על השוקולד המריר המומס, ממתינים חצי דקה ומערבבים עד שנוצר קרם חלק.
-יוצקים על העוגה, מקשטים בפירות ומעבירים לכלי הגשה.

 

 

אהבתם? הכנתם? אל תשכחו לשתף באפשרויות שרשומות כאן למטה.
אשמח לתגובות שאדע שבאתם לבקר.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי בפייסבוק יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים וכן בקבוצה יופי במטבח / מבשלים אופים ונהנים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top