רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ללא גלוטן / עוגת אגסים לימון ותפוז

עוגת אגסים לימון ותפוז

עוגת אגסים עסיסית משובצת באגסים, ליים ותפוז, שילוב טעמים וצבעים נפלא

עוגה עסיסית עם פלחי אגסים רכים, גרד ומיץ של לימון ותפוז. שלא לדבר על הצבע הנהדר, הכתמתם עם נגיעות ירוקות מהליים. באפייה האגסים מתרככים מאוד ומעניקים מרקם נהדר.
מקציפים את הביצים בשלמותן ומוסיפים את יתרת החומרים בקיפול, דבר השומר על הגובה של העוגה.

נתתי אופציות להמרת מצרכים כדי להפוך את המתכון לפרווה וגם אופציה ללא גלוטן.

העוגה היתה כל כך מוצלחת וזכתה לאהבת הטועמים שאין מצב שלא אשתף אתכם, אז הנני כאן עם מתכון ואשמח לתגובותיכם.

עוגת אגסים לימון ותפוז

תבנית קפיץ 26

החומרים:
8 אגסים קלופים וחתוכים לשמיניות
1 ליים /לימון גרד ומיץ (מעדיפה ליים בזכות הטעם והצבע)
1 תפוז גרד ומיץ
4 ביצים שלימות
3/4 כוס סוכר דמררה
2 שקיקי סוכר וניל
200 גרם חמאה מומסת /או כוס שמן (לפרווה)
2 כוסות קמח תופח מנופה/אופציה להשתמש באותה כמות עם קמח שקדים+אבקת אפייה

לפיזור מעל:
2 כפות סוכר דמררה
כפית קינמון

אופן ההכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-משמנים את התבנית ומפזרים קמח כולל בשוליים, מנערים את עודפי הקמח.
-משרים את האגסים החתוכים בקערה ומטפטפים מספר טיפות לימון.
-מקציפים את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל עד שנוצרת תפיחה בהירה, כ-8 דקות.
-מקפלים לתוך הקצף את הקמח, המיצים והחמאה או השמן לסירוגין.
-יוצקים שכבת בלילה, מסדרים סביב אגסים.
-יוצקים את יתרת הבלילה ומסדרים מעל את כל האגסים שנותרו.
-מפזרים מעל את הסוכר והקינמון.
-אופים כ-40 דקות עד ששיפוד או סכין חדה דקה יוצאים עם פירורים לחים.

טיפ חשוב לימי הקיץ: לאפסן את העוגה במקרר מחשש החמצת האגסים, בחורף אין בעייה להשאיר בחוץ.

אהבתם? הכנתם? אל תשכחו לשתף באפשרויות שרשומות כאן למטה.
אשמח לתגובות שאדע שבאתם לבקר.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי בפייסבוק יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים וכן בקבוצה יופי במטבח / מבשלים אופים ונהנים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

 

בעקבות הצפת התגובות בדואר זבל בכמויות בלתי הגיוניות, אשמח לראות ולהתייחס לתגובותיכם באימייל: haya20040@walla.com

ממני לכל חבריי באהבה.

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
hayadar

מתכונים אחרונים מאת hayadar (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. נראה טעים

  2. נראה טעים
    עוגה יפה.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top