רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מתכוני קינוחים / מתכוני עוגות בחושות / עוגה בחושה טחינה סילאן ללא גלוטן

עוגה בחושה טחינה סילאן ללא גלוטן

עוגת החלבה הבחושה שלי קיבלה הרכבה מיוחדת ושווה לפסח

בפסח חושבת ללא הרף איך לשדרג ולהכין מאפים נהדרים וטעימים שיוסיפו למאגר המתכונים שלנו וכך הגעתי למתכון העוגה הבחושה שנמצאת אצלי באורח קבע במהלך השנה וכבר צברה מעל 16,000 צפיות וכעת התאמתי אותה לפסח, כך שאין קמח לבן אלא תחליפים מתאימים.

השתמשתי בקמח שקדים, דהיינו שקדים מולבנים טחונים דק וכן הוספתי קוקוס שהוא מלך בחג ויתר החומרים עורבבו בהנאה וקיבלתי עוגה מושלמת, רכה ועשירה. נסו ותודו לי.

טיפ: במידה ולאחר האפייה העוגות שוקעות ניתן לצנן אותן, לחלץ מהתבנית ואז להפוך את העוגה לצד המיושר.

חג שמח ידידיי!

 

 

עוגת חלבה שוקולד צ'יפס ומייפל

2 תבניות אינגליש קייק/ תבנית 24

החומרים:
4 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל טהור
1 ו-1/2 כוסות קמח שקדים
1/2 כוס קוקוס טחון
1 שקיק אבקת אפייה(10 גרם)
1/4 כפית סודה לשתיה
200 מ"ל שמנת מתוקה/ או 200 מ"ל שמנת חמוצה(גביע)
2 כפות סילאן
2 כפות טחינה גולמית
4 כפות מייפל טהור

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבניות.
  2. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה ומוסיפים את הסוכר ב-3 פעמים.
  3. מערבבים את החלמונים, מנמיכים את מהירות ההקצפה ויוצקים את החלמונים.
  4. מוסיפים את השמן והוניל.
  5. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את השמנת המתוקה והקמח+המתפיחים כשמסיימים בקמח.
  6. ברגע שכל התערובת אחידה עוצרים את פעולת המיקסר.
  7. מערבבים את הסילאן עם הטחינה ומזליפים מעל הבלילות ומשיישים בעדינות.
  8. אופים כ-40 דקות , עד שקיסם המוחדר לעוגות יוצא פירורי.
  9. מוציאים את העוגות לרשת צינון, טובלים מברשת אפייה בסילאן ומברישים בעדינות על העוגות שהצטננו קלות.

אהבתם? הכנתם? אל תשכחו לשתף באפשרויות שרשומות כאן למטה.
אשמח לתגובות שאדע שבאתם לבקר.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי בפייסבוק יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים וכן בקבוצה יופי במטבח / מבשלים אופים ונהנים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
hayadar

מתכונים אחרונים מאת hayadar (צפו בכולם...)

4 תגובות

  1. חיהל׳ה
    בדיוק הכנתי קפה בחלב ופתחתי לראות מה מתחדש בפרסומים …
    מתאימה לי מאד פרוסת עוגה כזו
    בטוחה שהיא יאמי-יאמי
    בדיוק כמו הפוסטים המעולים שניסיתי
    שעמלת על כך שיהיה מדוייק ומענג.
    חג שמייח לכ. (לא מצליחה למחוק את ה״כ״) חחח
    חג שמייח לך
    ולכל העוקבים

  2. התלהבתי מאוד חיה'לה מהמתכון לעוגה, תודה, ורוצה לרוץ להכין להיום בערב, ואני תוהה האם ניתן להחליף את הקוקוס במשהו אחר או שלא מרגישים בו כמעט?.

    • מצטערת חדוה יקירתי, רק היום ראיתי את הודעתך.
      לגבי הקוקוס טעמו לא מורגש אך תוכלי להמיר באותה כמות של קמח שקדים או בקמח רגיל.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top