רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / אירוח קוקטייל / סלטי פילה הרינג

סלטי פילה הרינג

סלטי הרינג מפילה הרינג שלם. זכרונות מבית אמא מהבית הפולני

מי אמר דג מלוח ולא קיבל? טוב, הנושא שבטיפול 🙂 נחלק לשניים, אוהבי הדגים המלוחים ושונאיהם. פעם שייכו את הנושא לעדות אשכנז, כי כך זה במקור, אך מה שקרה יפה בארץ הוא שהאוכל הישראלי קיבל את פניו הנוכחיים מכל עדות ישראל ובהמון מסעדות בארוחות בוקר, או במסעדות דגים ובפאבים ניתן למצוא את הדג המלוח כחביב הסועדים.

כעת, לאחר שהוצע לי לבדוק הרינג מסדרת "קראון פיש" -מעדני דגים מהים הצפוני, שיובא מלטביה על ידי היבואן "פוד קולקשן" בהחלט גיליתי עניין.
זוכרת בילדותי את אמא מכינה דגים מלוחים בצורות שונות וזכורתני בלשון המעטה שלא אהבתי אותם, אך כפי שמאכלים שונים התחבבו עלי עם השנים כך היה עם הדגים המלוחים ובמיוחד אוהבת דגי מטיאס ואין מצב שאבוא למסעדת דגים ולא אחכה למנת מטיאס ואיקרה.

 

החלטתי להכין סלטים מהדג ואמי היתה שותפה נלהבת והעלתה זכרונות בעת ההכנה.
מודה ומתוודה שעבדתי עם כפפות ובעת החיתוך פרשתי על משטח החיתוך ניילון נצמד, כך שלא ידבקו ריחות  בלתי רצויים.
מאחר והפילה מושרה במרינדה לא היה צורך להכין מרינדה שאני בדרך כלל מכינה מחומץ, שמן, עלי דפנה, גרגירי פלפל שחור ועוד מספר מרכיבים.

הדג מגיע כנתח שלם ולא חתוך לחתיכות קטנות כך שהוא יותר איכותי. אחוזי הדג במארז גבוהים יחסית לעומת מותגים אחרים: 82% דג.

וכעת לסלטים שהוכנו, הראשון הוכן כרעיון לאירוח, עם רוטב מעודן של זילופי שמן ולימון והשני עם ברוטב שמנת חמוצה.

 

סלט הרינג עם ירקות

החומרים:
180 גרם פילה הרינג (מסונן)  Crowen fish במרינדה
4 צנוניות
10 זיתי קלמטה
10 עגבניות שרי חצויות
2 גבעולי בצל ירוק פרוסים
עלי פטרוזיליה לקישוט
כף שמן (ניטרלי בטעמו כשמן תירס או חמניות)
מיץ לימון

אופן ההכנה:
-פורסים את פילה הדג לפרוסות של ס"מ ומסדרים בצלחת.
-מערבבים את הירקות ומעצבים בצלחת.
-מזלפים מעל את השמן והלימון.
-שומרים במקרר לספיגת הטעמים ומגישים.

 

והשוס של כל הסיפור שלאחר הכנת הסלט באופן טבעי לקחתי את מה שנוצר ויצרתי סלט נוסף שצבר המון מחמאות ולאחר מספר ימים טעמו אף השתבח, הריהו לפניכם.

 

סלט הרינג ברוטב שמנת

החומרים: 
180 גרם פילה הרינג (מסונן)  Crowen fish במרינדה
4 צנוניות
10 זיתי קלמטה
10 עגבניות שרי חצויות
2 גבעולי בצל ירוק פרוסים
2 ביצים קשות חתוכות לשישיות
בצל סגול קטן פרוס

לרוטב:
3 כפות שמנת חמוצה
כפית חומץ בן יין
קורט סוכר

אופן ההכנה:
-מכניסים הכל לקערה.
-מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על החומרים בקערה ומערבבים בעדינות.
-מכניסים למקרר לספיגת טעמים ומגישים.

 

 

לעוד סלטים ניתן להשתמש באותם החומרים שהצעתי ולהוסיף, קוביות תפוחי עץ חמצמצים מסוג גרני סמית, תפוחי אדמה מבושלים עם הקליפה וחתוכים לקוביות.

 

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
hayadar

מתכונים אחרונים מאת hayadar (צפו בכולם...)

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top