רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מאכלי עדות / סופגניות גיאורגיות שטוחות במלית קרם חלב

סופגניות גיאורגיות שטוחות במלית קרם חלב

סופגניות גיאורגיות דקיקות במלית קרם חלב, קלילות וכל כך טעימות

לעיתים רחוקות אני ממש מקבלת השראה מבשלנים והפעם הנה קיבלתי השראה והחלטה שעומדת להכין מתכונים גאורגיים שתמיד משכו אותי ואף הכנתי כאן ופירסמתי חצ'פורי ולחם לאווש . אני מדברת כעת על מאיה פפיסמדוב בעלת הבלוג חיוכים מהמטבח המוכשרת שהיא חברתי בפייסבוק  משם לקוח המתכון ותמיד התמונות שפרסמה משכו את עיני וחשתי בטעם ולא אחת החלטתי לנסות מהמטעמים.

אז זהו היום יישמתי והכנתי את הסופגניות הנפלאות הללו. יצאו נהדר, קלילות, טעימות.

 

הכנתי את הבצק וראו מה קרה לאחר שעה 🙂

 קרצתי עיגולים ומילאתי בקרם

סופגניות גיאורגיות דקיקות עם קרם חלב

כ-25 סופגניות

החומרים לבצק:

 4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
שקיק סוכר וניל
1 ביצה L
4 כפות שמן קנולה
חצי כפית מלח
חצי כף וודקה
כפית גרידת לימון
1 ו-1/4 כוסות מים פושרים

לקרם החלב:
1 ו-1/3 כוסות חלב
2 חלמונים
2 כפות סוכר
שקיק (10 גרם) סוכר וניל
2 כפות קמח
40 גרם חמאה

אבקת סוכר לבזיקה על הסופגניות

אופן ההכנה:
לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק 10 דקות, את המלח מוסיפים לאחר 7 דקות.
מכסים ומתפיחים כשעה.
-מורידים את האוויר מהבצק שתפח ומתפיחים שוב כחצי שעה.
בינתיים מכינים  את הקרם:
-מערבבים יחד בקערה חלמונים, סוכר, סוכר וניל וקמח.
-מחממים את החלב בקלחת וכשמגיע לסף רתיחה מוסיפים כחצי כוס ממנו בהדרגה לקערה עם החלמונים. -מערבבים ומחזירים הכל לקלחת.
-מערבבים על אש נמוכה כ-5 דקות עד הסמכה, מורידים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים עד הטמעה.
-מצננים ומעבירים למקרר עד סיום תפיחת הבצק.
מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומרדדים לעלה בעובי כ-2 ס"מ.
-קורצים עיגולים, משטיחים קלות ומניחים בערך כפית גדושה מהמלית.
-סוגרים בצביטה ומשהים כ-10 דקות.
-בעזרת אצבעות הידיים לוחצים על הסגירה של הבצק ומשטחים בעדינות לצורת פיתה.
-הופכים (שהסגירה תהיה כלפי מטה), משהים שוב כ-10 דקות.


-מחממים מחבת עמוקה עם שתי כוסות שמן עד ל-150-160 מעלות מטגנים (מתחילים עם הצד של הסגירה)עד הזהבה משני הצדדים, כ-2 דקות מכל צד.
-מניחים על נייר סופג, מצננים מעט ובוזקים אבקת סוכר.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי בפייסבוק יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים וכן בקבוצה יופי במטבח / מבשלים אופים ונהנים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
hayadar

מתכונים אחרונים מאת hayadar (צפו בכולם...)

תגובה אחת

  1. וואי חיה אילונה, נחמד לי להגיב, נחמד לי לקבל את מתכונייך, נחמד לי להכינה, וטעים ונחמד לאכול כל זאת, אז תודה לך על שהינך מעל לנחמדה ששולחת ומשתפת המתכונים.
    ותמיד בדברים טעימים טובים וקלי הכנה , כי אני לא מהבשלניות.
    מרים

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top