רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ללא גלוטן / עוגת מרנג קוקוס עם מוס שוקולד וקצפת

עוגת מרנג קוקוס עם מוס שוקולד וקצפת

עוגה מושלמת לחג – מרנג קוקוס אפוי בתחתית, מוס שוקולד אוורירי באמצע ומעל הכל קצפת מתקתקה. ללא קמח

בחרתי להכין עוגה מהירת הכנה ועם זאת כמובן שתהיה טעימה, במשך זמן לא מועט ניקר בי הרעיון להכין עוגת קוקוס ומעליה מוס שוקולד כפי שהייתי מכינה לפני שנים לא מעטות והיה זה אחד מהמתכונים האהובים עלינו.

העוגה פשוטה להכנה וטעימה מאוד, היא מורכבת משלוש שכבות: מרנג קוקוס הנאפה קצרות, מוס שוקולד בו משתמשים עם החלמונים שנותרו מהביצים ומעל קצפת לגימור מושלם של העוגה. כאשר היא נחתכת רואים את שלושת השלבים היפים והטעימים.
מעל הקצפת קישטתי כפי שעלה בדעתי ואתם כמובן יכולים לקשט כיד הדימיון היצירתית שלכם.
יש לציין שהעוגה יושרה מכל הכיוונים עוד ועוד, פשוט לא הצליחו להפסיק לטעום.

 מתחילים בהקצפת המרנג

צילום: חיה אילונה דר

משטיחים את מרנג הקוקוס בתבנית ולתנור

צילום:חיה אילונה דר

 

עוגת מרנג קוקוס עם מוס שוקולד וקצפת

תבנית 24

החומרים למרנג:
5 חלבונים
3/4 כוס סוכר
כוס קוקוס טחון

החומרים למוס:
200 גר' שוקולד משובח
5 חלמונים
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות ליקר קסיס (או כל אחר)

לציפוי:
250 מ"ל שמנת מתוקה
80 גרם פודינג וניל(קופסא)
כוס חלב
תלתלי שוקולד
1/4 כוס שוקולד מקופלת מפוררת

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מקציפים את החלבונים, מוסיפים את הסוכר עד להיווצרות קצף מבריק.
  3. מקפלים פנימה את הקוקוס.
  4. משטיחים בתבנית משומנת ואופים כ-20 דקות, עד שנוצר קרום יבש.
  5. ממיסים את השוקולד  והליקר בבן מארי(סיר עם מים רותחים ועליו השוקולד), מוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך עירבוב.
  6. מסירים מהאש.
  7. מקציפים את השמנת המתוקה עד שנוצרת קצפת תפוחה ורכה.
  8. מעבירים בהדרגה את הקצפת אל השוקולד בתנועות קיפול.
  9. יוצקים את המוס על הקוקוס האפוי ומצננים למספר שעות.


הציפוי:

  1. מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב והפודינג עד להיווצרות קצפת סמיכה.
  2. מוציאים את העוגה מהמקרר ומורחים את הקצפת (פחות כוס) מעל .
  3. מעבירים את יתרת הקצפת לשקית זילוף ומזלפים קישוטים, מעטרים עם תלתלי השוקולד ושברי השוקולד ומחזירים לקירור.

 

מוס השוקולד מצפה את המרנג ולמקרר, עטפתי את השוליים בשקף אך ממש לא חובה 

צילום: חיה אילונה דר

זהו העוגה מוכנה ומושלמת נכון?

צילום: חיה אילונה דר

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל (ההרשמה בצד ימין בכל מתכון).

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
hayadar

מתכונים אחרונים מאת hayadar (צפו בכולם...)

16 תגובות

  1. שושי שטיינוביץ

    איזה יצירתיות!! את נהדרת.

  2. זיוי - Zivi Azhal

    בוקר טוב שבוע טוב
    חג שמח
    תודה רבה ♥

  3. ברכות על האתר החדש. אבל הכתב מאוד קטן באין אפשרות להגדיל.למה ?

  4. הי חיה
    העוגה נראית ממש טעימה רציתי לשאול האם המוס הוא מביצים חיות מכיוון שאני בהריון אני מבינה שמבשלים אותם קצת עם השוקולד אז זה אומר שהן לא חיות?

  5. נראה מעולה..
    רק שאלה קטנה..
    האם להקציף את השמנת עם סוכר?? והאם לחכות שתערובת השוקולד והחלמונים תתקרר ואז להוסיף את השמנת המוקצפת??

    • גילי תודה לך.
      איפה את רואה קצפת עם סוכר?
      לגבי החלמונים עד שמקציפים את השמנת המתוקה התערובת מתקררת מעט וזה מספיק.

  6. הי חיה
    איך אני הופכת העוגה לפרווה?

  7. יצאה ממש טעימה הוספתי תמונה בקיר שלך
    תודה

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top