רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / ממולאים / לזניה בשר וחצילים

לזניה בשר וחצילים

לזניה בשר וחצילים, שילוב נפלא של לזניה עם מוסקה היוצר מתכון לארוחה קלה, טעימה ומזינה

אני מאוד אוהבת לחבר בין מאכלים שונים וליצור מתכון חדש מהם וכך עשיתי כאשר תיכננו ארוחה קלה. מאחר והסועדים אוהבים מאוד פסטה וחצילים החלטתי לחבר בין לזניה למוסקה, מתכון שאני בעצם מכינה מזה זמן רב. לעיתים עם רוטב בשמל ולעיתים ללא. הפעם הכנתי עם רוטב הבשמל כבשלנית ותיקה הזוכרת את הרוטב כלהיט משנות השמונים, בהיותי עקרת בית צעירה.
בציפוי יש גבינת מוצרלה המוסיפה למרקם נהדר מעל, אך מי שמעדיף ללא הגבינה יכול להשמיטה או לחפש תחליף גבינה אותו ניתן למצוא לרוב בבתי טבע.

את כל המרכיבים החלביים ניתן להמיר בפרווה ולמעוניינים במתכון ללא בשר , אזי להכין  את כל הדרך ופשוט ללא בשר.
המנה יוצאת עסיסית ומשביעה. מוסיפים סלט רענן ומקבלים ארוחה טעימה וקלה.

לזניה עם בשר וחצילים

תבנית 20X30
8 מנות

החומרים:
12 דפי לזניה
1 חציל
1 ביצה טרופה

לרוטב הבשמל:
100 גרם חמאה
1/2 כוס קמח
250 מ"ל שמנת לבישול
1 כוס חלב
1/2 כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל
1/2 צנצנת (200 גרם) רוטב עגבניות עם בזיליקום (לסיום)

למלית בשר:

1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
400 גרם בשר בקר טחון
כפית משיה (תבלין שמקורו בקליפת אגוז המוסקט)
מלח ופלפל
1 ו-1/2צנצנות (600 גרם) רוטב עגבניות עם בזיליקום

לציפוי:
200 גרם גבינת מוצרלה בפאלו מגוררת

אופן הכנת רוטב הבשמל:
-בסיר קטן ממיסים את החמאה, מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים ללא הפסקה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה.
-מחזירים את הסיר לאש  וממשיכים לערבב. מוסיפים את השמנת, החלב והתבלינים ומערבבים כל העת עד רתיחה והסמכה.
-מסירים מהאש ובמידה ונוצרו גושים מעבירים דרך מסננת. מצננים בחדר.

להכנת רוטב הבשר:
-מטגנים במחבת את הבצל עד שקיפות ומוסיפים את השום, מזהיבים קלות ומוסיפים את הבשר, מערבבים עם מזלג עד שהצבע משתנה, -מוסיפים את התבלינים ורוטב העגבניות, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.

הרכבת המנה:
-מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-פורסים את החציל, טובלים כל פרוסה בביצה ומטגנים במחבת עם מעט שמן מכל צד עד הזהבה קלה (כ-3 דקות מכל צד).
-משמנים את התבנית ומסדרים בתחתית 3 דפי לזניה, מסדרים שכבת חצילים, יוצקים מעל שכבת רוטב בשר ומעל רוטב בשמל.
-מכסים ב-3 דפי לזניה ושוב מסדרים חצילים ויוצקים מהרטבים לפי הסדר כך מכינים 3 שכבות וסוגרים מעל עם 3 דפים, מערבבים את יתרת הבשמל עם 1/2 צנצנת רוטב העגבניות ויוצקים הכל מעל.
-מפזרים את המוצרלה ומכניסים לתנור עד הזהבה כ- 30 דקות.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי בפייסבוק יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים וכן בקבוצה יופי במטבח / מבשלים אופים ונהנים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל

המתכון עם כל הערכים התזונתיים פורסם בקישור זה: FoodsDictionary .

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

4 תגובות

  1. היי
    הלזניה ניראת מדהים! רוצה להכין
    רק שאלה- יש צורך לבשל את דפי הלזניה לפני ?

  2. שלום לך גב' דר היקרה.
    המתכון נפלא אבל מדוע לקלקל אותו עם חלב,
    אינך חושבת שאולי גם אנשים שומרי כשרות לא יוכלו להנות ממתכון זה. או שזה לא כל כך חשוב לך.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top