רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / בצק פריך / טארט שוקולד וריקוטה

טארט שוקולד וריקוטה

טארט ריקוטה בציפוי גנאש שוקולד מריר. שילוב של חמיצות ומתיקות המעניק טעם מושלם

לאחרונה אני במוד של הכנת טארטים עם מליות שונות. איכשהו הטארטים נראים מושלמים, הדורים והמליות אין ספור אפשרויות. אך מה לעשות ומלית שוקולד מובילה והפעם הכנתי שילוב מנצח, תחתית ריקוטה ומעל גנאש שוקולד.

בכייף אני משתפת אתכם במתכון, רק להתארגן עם משקל בייתי,כף וכפית מידה וצאו לדרך.

טארט שוקולד וריקוטה

תבנית או רינג בקוטר 20
כ- 8 מנות

החומרים לבסיס:
100 גר חמאה
80 גרם סוכר
קורט מלח
1 ביצה  L
1/2 כפית משחת וניל
165 גרם קמח תופח

החומרים למלית:
200 גר ריקוטה ללא מלח
3 כפות סוכר
1/2 כפית משחת וניל
קןרט מלח
4 כפות קמח
30 גרם חמאה

לגנאש:
100 גר שוקולד 70% מוצקי קקאו
100 מ"ל שמנת מתוקה
10 מ"ל סירופ תירס בהיר

אופן ההכנה:
הבסיס:
-מקרימי את החמאה, סוכר, מלח עד שנוצרת משחה.
-מוסיפים את הביצה והוניל ולאחר שה נבלעים מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עד שכל החומרים מתאחדים.
-מוציאים את הבצק ומשטיחים לעיגול.
-עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
-מחממים תמור ל-175 מעלות.
-מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ. מורחים על התבנית חמאה ומאבקים בקמח.
-מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית ולשוליים, מחוררים ומכניסים לתנור ל-15 דקות.
-מוציאים לרשת צינון.

המלית:
-מערבבים את הריקוטה, סוכר, וניל ומלח. מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים.
-יוצקים על הבצק האפוי חלקית ואופים כ-30 דקות.
-מצננים על רשת צינון ומעבירים למקרר.

הגנאש:
-קוצצים את השוקולד.
-מחממים את השמנת וסירופ התירס בבן מארי או במיקרוגל עד סף רתיחה.
-יוצקים על השוקולד, ממתינים 1/2 דקה ובוחשים נמרצות עד שנוצר קרם.
-יוצקים על הריקוטה ומקשטים.

ומה עם פרוסת עוגה? שלא נראה את החיתוך?

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים וכן בקבוצה יופי במטבח / מבשלים אופים ונהנים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

2 תגובות

  1. חייבים סירופ תירס בגנאש או שאפשר לוותר עליו?

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top