רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / לחמים ולחמניות / חלת תלישות במלית בשר

חלת תלישות במלית בשר

חלת תלישות במלית בשר הורכבה לשבת והיתה הצלחה גדולה. כעת משתפת את כולם

חלת התלישות מורכבת מבצק חלות פרווה שאני נוהגת להכין והפעם היא מעוצבת בצורה שונה, הבצק חולק לכדורים , פחסתי את הכדורים והנחתי  ביניהם את מלית הבשר, ערמתי ערימות והנחתי אותם בצמידות בתבנית. הבצק תפח ולאחר אפייה התקבלה חלה גדולה אותה ניתן לתלוש למנות או לפרוס ואז רואים את המלית מבצבצת.

החלה יצאה נהדר, סועדים התלהבו מהטעם ושילוב הבשר בבצק ואם כולם התלהבו שלא אשתף? ברור שכן ותהנו.

 

חלת תלישות במלית בשר

תבנית לחם גדולה ועמוקה 35X15

החומרים לבצק:
500 גרם קמח לבן
25 גרם שמרים טריים
1/4 כוס שמן
1 ביצה
כפית סוכר דמרה
כפית מלח
1 ו-1/4 כוסות מים פושרים

החומרים למלית:
250 גרם בשר טחון
בצל קטן קצוץ
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות עגבניות מרוסקות
מלח, פלפל
ראס אל חנות
2 כפות צנוברים קלויים
שמן לטיגון

להברשה:
1 ביצה טרופה
שומשום

אופן ההכנה:
1.מכניסים את חומרי הבצק פרוט מלח לקערת מיקסר ולשים כ-3 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 7 דקות.
2.מכסים ומתפיחים כשעה.
בינתיים מכינים את המלית:
3.מחממים מעט שמן במחבת רחבה, מזהיבים את הבצל, מוסיפים את הבשר ומערבבים.
4.מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ומבשלים עד שצבע הבשר משתנה ומכבים את הלהבה, מצננים.
5.מחלקים את הבצק לכדורים במשקל שווה, מפחסים כל כדור כפיתה, מניחים על כל פיתה כפית מהמלית ומניחים מעל פיתה וכך כל פעם 4 חתיכות.
6.מצמידים הכל בתבנית המשומנת, מורחים בביתה טרופה ומפזרים בנדיבות שומשום.
7.מתפיחים עוד שעה ואופים עד הזהבה מכל הצדדים (בודקים גם למטה).

 

 

והשימוש המושלם והייעודי לחלה רכה, ראו במתכון הקודם שהעליתי של הדג

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי בפייסבוק יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים וכן בקבוצה יופי במטבח / מבשלים אופים ונהנים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top