רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מנות ראשונות / דג ברוטב עגבניות ופסטו

דג ברוטב עגבניות ופסטו

פילה אמנון ברוטב עגבניות ופסטו כמנת פתיחה נהדרת לארוחה חגיגית

בליל הסדר הקרוב אני ממונה בין היתר על הכנת הדגים בנוסח שונה מאמא. אמא מכינה את הגפילטע ואני תמיד הייתי מכינה את החריימה. הפעם החלטתי לתת טוויסט קטן ומשמעותי בטעם והוספתי פסטו. הקשיבו, השינוי נפלא!
לא וויתרתי על האריסה אותה אני תמיד מוסיפה וכל הטעמים התמזגו לכדי טעם נפלא.
הכינו לסעודה ותקצרו מחמאות.
המתכון הותאם ל-6 מנות ואתם הגדילו בהתאם לדרוש.
השתמשתי בבישול בכלי עם ציפוי אבן שיש שחור המקורי של פוד אפיל #springappeal, מדובר במחבת השיש השחור המקורי של פוד אפיל, טכנולוגית משטח השיש מאפשרת להשתמש במינימום שמן וניקוי קל. המנה הוגשה במחבת קטנה מחומר זה.

טרום חג שמח!

אחחח הרוטב האדמדם

 

 

דג ברוטב עגבניות ופסטו  

6 מנות

 

החומרים:

6 פילה דג אמנון

בצל לבן בינוני

7 כפות שמן קנולה

2 כפות אריסה

8-10 שיני שום פרוסות דק

פלפל שחור גרוס

400 גרם  עגבניות מרוסקות(אוהבת את  MUTTI)

1 כפית סוכר דמרה

1 כפית שטוחה מלח גס

3 כפות גדושות פסטו

1 כף לימון כבוש

צרור בזיליקום לעיטור המנה

 

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.

2. מוסיפים שום ופלפל שחור גרוס ומערבבים .

3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מתבלים  בסוכר, מלח , לימון והפסטו. מערבבים ומרתיחים לרתיחה.

4. מוסיפים אל הרוטב הרותח את הדגים ומכסים אותם ברוטב בעזרת כף וכאשר כל הדגים מכוסים ברוטב סוגרים במכסה ומבשלים על אש בינונית נמוכה כ-15 דקות. מנערים קלות את סיר הדגים.

5. מגישים חם בעיטור צרור עלי בזיליקום טריים.

אהבתם? הכנתם? אל תשכחו לשתף באפשרויות שרשומות כאן למטה.
אשמח לתגובות שאדע שבאתם לבקר.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי בפייסבוק יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים וכן בקבוצה יופי במטבח / מבשלים אופים ונהנים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
hayadar

מתכונים אחרונים מאת hayadar (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. נראה נפלא, אבל רוצה להבין איזה פסטו זה, כלומר מי היצרן על מי את ממליצה? תודה מראש.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top