רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מתכוני קינוחים / בלונדיז קפוצ'ינו דבש ושקדים

בלונדיז קפוצ'ינו דבש ושקדים

בלונדיז קפוצ'ינו דבש ושקדים, בציפוי שוקולד מבהיק ומעל שבבי שוקולד קלויים

בעת שהותי בקנדה כרגיל אני נמשכת לכל החוברות והספרים אודות אוכל וכך מצאתי מתכון שיתאים לנו בול לראש השנה, בלונדיז שבדרך כלל אני מכינה בתבנית והפעם הכנתי במנות אישיות.

המרקם רך ונימוח והטעם מעולה, מעל זוגג ציפוי מבריק של שוקולד ותוספת שבבי שקדים הוסיפה לקרנצ'יות מעניינת מול רכות העוגה.
ניתן לוותר על הציפוי ולאבק באבקת סוכר.

הכל נעשה ידנית ללא צורך במיקסר.

בלונדיז קפוצ'ינו דבש ושקדים

החומרים:
2 כוסות קמח
3 כפיות אבקת קפוצ'נו
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס דבש
1/4 כוס סוכר חום
1 ביצה
כפית תמצית וניל

לציפוי שוקולד:
1/3 כוס שמנת מתוקה
כף אבקת קפוצ'ינו
1/2 כוס שוקולד מריר
50 גרם שבבי שקדים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרססים תבנית מאפינס (10 שקעים)בתרסיס שמן.
מערבבים בקערה את החומרים היבשים פרט לסוכר.
בקערה נפרדת מקציפים עם מטרפה ידנית את החמאה עם הסוכר והדבש, לאחר התאחדות החומרים מוסיפים את הביצה, וניל ובהדרגה מוסיפים את תערובת היבשים.
יוצקים לשקעים ואופים עד שקיסם יוצא פירורי כ-30 דקות.
מוציאים מהתנור ומחלצים את העוגות.

הכנת הציפוי:
שמים במיקרו את השמנת והקפוצ'ינו כ-45 שניות, מוציאים ומערבבים פנימה את השוקולד, בוחשים עד המסת החומרים.
מצננים כ-5 דקות ויוצקים על העוגות.
מטגנים קלות את שבבי השקדים עם תרסיס שמן בטעם חמאה, מצננים מעט ומפזרים מעל ציפוי השוקולד.

אהבתם? הכנתם? אל תשכחו לשתף באפשרויות שרשומות כאן למטה.
אשמח לתגובות שאדע שבאתם לבקר.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי בפייסבוק יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים וכן בקבוצה יופי במטבח / מבשלים אופים ונהנים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

 

בעקבות הצפת התגובות בדואר זבל בכמויות בלתי הגיוניות 🙁 , אשמח לראות ולהתייחס לתגובותיכם באימייל: haya20040@walla.com

ממני לכל חבריי באהבה: שנה טובה!

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
hayadar

מתכונים אחרונים מאת hayadar (צפו בכולם...)

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top