רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / בצק פריך / אוזני המן וכל השאר

אוזני המן וכל השאר

אוזני המן ורולדה במלית פרג מאותו הבצק. בצק פריך המתאים למגוון מליות

מדוע שם הפוסט הינו כך? אה משום שמאותו הבצק אני מכינה מאפים שונים והפעם לכבוד פורים מתקפל הבצק לאוזני המן ולרולדת פרג. ויודעי דבר מבינים מיד שבבצק הנוסטלגי 1:2:3 עסקינן. חייבת לציין שבמהלך השנים מכינים את הבצק עם שינויים שונים אך בסיסו עדיף עלי מכל, מה שכן אני מוסיפה ביצה או 2 חלמונים להדגשת הפריכות.

את אוזני ההמן והרולדה או שמא נכנה אותה בשם כרוכית? מילאתי במלית פרג נפלאה שהכנתי. נראה לי שהגעתי למרכיבים המושלמים בעיני.

וכפי ששואלים אותי ? אפשר מתכון? אז בבקשה חברים יקרים.

אוזני המן ורולדת פרג

1 רולדה וכ-15 אוזני המן

החומרים לבצק:
200 גרם חמאה קרה
100 גרם אבקת סוכר
300 גרם קמח תופח מנופה
1 ביצה

החומרים למלית:
80 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
200 גרם חלב
1 כף דבש
גרד מ-1 לימון קטן
1/2 כף תמצית וניל
300 גרם פרג טחון טרי
60 גרם ביסקויט אוראו טחון במעבד מזון

אופן ההכנה:
מכינים את המלית:
-מכניסים לקלחת את החמאה, סוכר, דבש, גרד לימון ומחממים עד סף רתיחה.
-מכבים את האש ומוסיפים את הפרג ופירורי הביסקויט, מערבבים היטב, מעבירים לכלי סגור ומכניסים למקרר ללילה.
-מכניסים למעבד מזון את החמאה, קמח וסוכר ומעבדים לפירורים.
-מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד מעט עד שנוצר בצק.
-עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
-מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-מוציאים את הבצק, מחלקים לשני גושים שווים.
-מניחים כל חלק בין 2 ניירות אפייה מקומחים ומרדדים דק (דק יותר עבור הרולדה).
-בחלק לאוזני ההמן קורצים עיגולים עם קורצן עגול, 8 ס"מ וממלאים מהמלית וסוגרים לאוזן המן.
-בחלק לרולדה מורחים בנדיבות על פני כל השטח מלית ומגלגלים לרולדה צמודה.
-מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
זמני אפייה:
עבור אוזני ההמן כ-20 דקות
עבור הרולדה כ-30 דקות
מצננים ומאבקים באבקת סוכר.

אהבתם? הכנתם? אל תשכחו לשתף באפשרויות שרשומות כאן למטה.
אשמח לתגובות שאדע שבאתם לבקר.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי בפייסבוק יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים וכן בקבוצה יופי במטבח / מבשלים אופים ונהנים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top